Σημείο G: Ψάξε, ψάξε ΔΕΝ θα το βρεις…

Σημείο G: Ψάξε, ψάξε ΔΕΝ θα το βρεις…

Ανυπόστατο, ανύπαρκτο, άκυρο… τα 3 αυτά Α, χαρακτηρίζουν το σημείο G που για χρόνια τώρα όλοι αναζητούν (κι άλλο Α) αλλά παραμένει άφαντο (κι άλλο Α)… Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, το σημείο G δεν είναι παρά ένας μύθος. Κοινώς, μην το ψάχνετε γιατί δεν υπάρχει.

Τι ξέραμε ως σήμερα; Ότι η περιοχή διαστάσεων 2×1,5 εκ που ονομάστηκε σημείο G προς τιμήν του Γερμανού γυναικολόγου Ernst Grafenberg ο οποίος και ανακάλυψε αυτό το σημείο το πολλά υποσχόμενο οργασμούς ανεπανάληπτους, υπάρχει στον κόλπο της γυναίκας.

Σήμερα, ωστόσο, ερευνητές από το Νοσοκομείο Όστιν της Μελβούρνης διατείνονται ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και βασίζουν τον ισχυρισμό τους στο γεγονός ότι η έρευνά τους που είναι και η πιο πλήρης και ενημερωμένη μέχρι σήμερα, δεν εντοπίζει κάποια ανατομική δομή που να μπορεί να θεμελιώσει έναν ισχυρισμό για ύπαρξη σημείου G.

Οι ερευνητές εξέτασαν πλήθος γυναικών 32 έςς 97 ετών και δεν βρήκαν στα τοιχώματα του κόλπου τους κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως σημείο G. Ο επικεφαλής της έρευνας μάλιστα, Δρ. Nathan Hoag αναφέρει πως το γεγονός ότι κάποιες γυναίκες αισθάνονται σαν να υπάρχει κάποιο σημείο που τους προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην εγγύτητά της με την κλειτορίδα και όχι σε άλλον ανατομικό λόγο.

«Το βασικό μας εύρημα είναι ότι το σημείο G, τουλάχιστον με τη μορφή που πίστευε ο Δρ. Gräfenberg ότι έχει και με την έννοια που το ξέρει το ευρύ κοινό, δεν υπάρχει μέσα στον κόλπο, ως ανατομική δομή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Share This

Leave a Comment