Έρευνα: όχι λιγότερο άπιστη από τον άνδρα, η γυναίκα του 21ου αιώνα

Έρευνα: όχι λιγότερο άπιστη από τον άνδρα, η γυναίκα του 21ου αιώνα

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο αριθμός των άπιστων γυναικών ολοένα και αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Το προφίλ μάλιστα της άπιστης γυναίκας είναι συνήθως 40 έως 60 ετών, σε μακροχρόνια σχέση ή γάμο και με μια εξωσυζυγική σχέση. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των άπιστων ανδρών δεν έχει διαφοροποιηθεί την ώρα που ο αριθμός των γυναικών που απιστούν μέσα στη σχέση ή τον γάμο τους, είναι ο διπλάσιος σε σύγκριση με τα προηγούμενα 25 χρόνια.

Δέκα χρόνια πριν, ο αριθμός των άπιστων γυναικών ήταν 50% μικρότερος από τον αριθμό των ανδρών. Από το 1993 έως το 2016, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των άπιστων γυναικών. Το 1993 to 10% μόνο των γυναικών είχε παραδεχθεί ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Σήμερα, ο αριθμός τους κυμαίνετε στο 15,4%, σημείωσε δηλαδή αύξηση 50%

Τι ξέρουμε για το προφίλ της άπιστης γυναίκας και γιατί απιστεί;

Η άπιστη γυναίκα είναι η σύγχρονη γυναίκα ηλικίας 40 έως 60 ετών, οικονομικά ανεξάρτητη και συνήθως καλά αμειβόμενη. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες αυτές δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στη μακροχρόνια σχέση ή τον γάμο τους. Πάνω από το 1/3 των γυναικών και το 50% των ανδρών είναι καλά στους γάμους τους, αλλά θέλουν απλώς να κάνουν σεξ και με άλλους.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η πιο πιθανή αιτία της σημαντικής αύξησης του ποσοστού των γυναικών που απιστούν είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες γίνονται όλο και πιο ανεξάρτητες. Επαγγελματικά και οικονομικά μια γυναίκα σήμερα δεν διαφέρει σημαντικά από έναν άνδρα σε σύγκριση με το παρελθόν. Από την άλλη πλευρά, μια γυναίκα που απιστεί δεν είναι αντικείμενο διαπόμπευσης. Ούτε φυσικά και θαυμασμού αλλά οπωσδήποτε δεν είναι δακτυλοδεικτούμενη όπως θα ήταν πριν από μερικά χρόνια.

Share This

Leave a Comment