Άγιος Βαλεντίνος: σοκολατάκια με κάνναβη από την Καλιφόρνια!

Άγιος Βαλεντίνος: σοκολατάκια με κάνναβη από την Καλιφόρνια!

Τα ζαχαροπλαστεία όπως και τα ανθοπωλεία κάνουν χρυσές δουλειές στις 14 Φεβρουαρίου. Ημέρα των ερωτευμένων ή αλλιώς γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και ο έρωτας εκφράζεται με γλύκα, με πολλές ποσότητες ζάχαρης δηλαδή και όλα τα σχετικά. Οι Καλιφορνέζοι το πήγαν ένα βήμα παρακάτω, βέβαια.
Με τη χρήση της κάνναβης να είναι πλέον νόμιμη, διάφορα brands έχουν μπει στον πειρασμό να την αξιοποιήσουν δίχως έλεος. Κάπως έτσι κυκλοφόρησαν και τα πρώτα σοκολατάκια με έλαιο κάνναβης. Συγκεκριμένα, η σοκολατοβιομηχανία Defonce Chocolatier με έδρα το Όκλαντ, παρασκεύασε σοκολατάκια με κάνναβη σε όλες τις εκδοχές τους.

Με λευκή σοκολάτα βανίλιας, με μαύρη σοκολάτα ή με μαύρη σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού, δεν έχει σημασία, αφού όλα περιέχουν κάνναβη.

Το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλες σοκολατοβιομηχανίες όπως η Satori Chocolates και η Lord Jones. Η πρώτη, χρησιμοποιεί έλαιο κάνναβης για να παρασκευάσει γλυκά με κάνναβη όπως φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα γάλακτος με κάνναβη ή μπάρες σοκολάτες με κάνναβη. Η Lord Jones έχει επιδοθεί στην Παρασκευή σοκολάτας με μαύρη σοκολάτα από τον Ισημερινό και φυσικές φρουτώδεις γεύσεις από την Ευρώπη, με την προσθήκη χημικού στοιχείου της μαριχουάνας που σε κάνει να νιώθεις αυτό που οι Αμερικάνοι λένε “high”…

Εκείνοι που έχουν δοκιμάσει λένε πως η αίσθηση είναι εντελώς διαφορετική όταν τρως την κάνναβη από την αίσθηση όταν την καπνίζεις. Η κάνναβη και συγκεκριμένα η τετραϋδροκανναβιόλη μεταβολίζεται ως διαφορετικό χημικό στοιχείο. Μάλιστα, αναφέρεται πως χρειάζονται 30 λεπτά με 2 ώρες προκειμένου κανείς να συνέλθει από τη νιρβάνα πράγμα που σημαίνει ότι με δεδομένο τον συνδυασμό με τη σοκολάτα, είναι κάπως επικίνδυνο να παρασυρθεί κανείς και να φάει μεγαλύτερη ποσότητα από όσο πρέπει.

Σύμφωνα πάντως με τον νόμο στην Καλιφόρνια, οι τροφές με κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση πρέπει να χωρίζονται σε τεμάχια όπου κάθε ένα δεν θα περιέχει ποσότητα μεγαλύτερη των 10mg κάνναβης, με το συνολικό προϊόν να μην ξεπερνά τα 100 mg κάνναβης.

Share This

Leave a Comment