6 προσιτά gadgets για να διατηρείς τη γκαρνταρόμπα σου σε άριστη κατάσταση

6 προσιτά gadgets για να διατηρείς τη γκαρνταρόμπα σου σε άριστη κατάσταση

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει αύριο και όπως συμβαίνει πάντα, τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί πιθανότατα να βάλεις τα καλά σου. Όχι μάλλον γιατί είσαι φανατικός του εκκλησιασμού, αλλά γιατί συνηθίζετε στις αργίες και τις γιορτές να υπάρχουν οι αφορμές για λίγο περισσότερο επίσημο ντύσιμο από το καθημερινό. Με αυτή την αφορμή, σου παρουσιάζουμε 6 προσιτές λύσεις που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη γκαρνταρόμπα σου σε άριστη κατάσταση, να αυξήσεις το χρόνο ζωής της, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία.

Τα ρούχα είναι κατά μία έννοια όπως τα αυτοκίνητα. Αμφότερα απαιτούν τακτική συντήρηση για να λειτουργούν σωστά και να δείχνουν καινούργια και φρέσκα. Τα παρακάτω εργαλεία θα αποτελέσουν τον καλύτερο σύμμαχο για να διατηρήσεις ρούχα και παπούτσια στην ιδανική κατάσταση.

Κόκκαλο παπουτσιών

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να ιδρώνεις μέχρι να καταφέρεις να χωρέσεις τα πόδια σου στο καλό ζευγάρι παπούτσια που φοράς στις πιο επίσημες περιστάσεις, όμως εκτός από το μπελά και την καθυστέρηση που προκαλείται, αυτή η συνήθεια προκαλεί φθορές στα παπούτσια σου. Αν χρησιμοποιείς ένα κόκκαλο το οποίο στοιχίζει μόλις ελάχιστα ευρώ, θα καταφέρνεις να τα φοράς στη στιγμή, χωρίς κόπο και κυρίως  χωρίς να τσαλακώνεις και να καταστρέφεις τα σημεία γύρω από τις φτέρνες.

Καλαπόδι παπουτσιών

Μπορεί να σου φαίνεται περιττό έξοδο, όμως αν έχεις ξοδέψει αρκετά ευρώ για να αγοράσεις ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, είναι κρίμα να τσιγκουνευτείς λιγότερα από 20 ευρώ για να πάρεις ένα καλό ζευγάρι καλαπόδια. Θα εξασφαλίσεις έτσι πως τα παπούτσια σου διατηρούν το σχήμα τους και παράλληλα θα εξαλείψεις τις πιθανότητες για ζάρες, πτυχώσεις και φθορές.

Αποχνουδωτής ρούχων

Ξέρεις πως ακόμα και τα καλά ρούχα γαριάζουν αφού τα φορέσεις κάποιες φορές. Η πατροπαράδοτη λύση είναι ένα είδους… ξύρισμα στα ρούχα για να απομακρυνθεί το γάριασμα, όμως υπάρχουν πολύ πιο σύγχρονες, αποτελεσματικές και προσιτές λύσεις. Ο αποχνουδωτής ρούχων είναι ένα ειδικό μηχάνημα που λειτουργεί με μπαταρίες και αφαιρεί εύκολα χνούδι, τρίχες, ίνες αλλά και τα μικρά εκνευριστικά κομπάκια από το γάριασμα. Είναι αποδοτικό, εύχρηστο και σε χαμηλή τιμή. Εσύ απλά περνάς τον αποχνουδωτή πάνω από τις φθαρμένες περιοχές και τα ρούχα σου θα γίνουν σαν καινούργια.

Σετ για φροντίδα παπουτσιών

Μην πάει το μυαλό σου στην old-school λύση και το κασελάκι του Βασιλάκη Καϊλα με το οποίο δούλευε ως λούστρος στις ελληνικές ταινίες. Τα kit όπως αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία παραπάνω είναι συμπαγή, μικρά και πρακτικά και μπορείς ακόμα και να τα μεταφέρεις στη βαλίτσα σου για επαγγελματικά και όχι μόνο ταξίδια. Περιλαμβάνει βούρτσα, βαφές και κεριά γυαλίσματος για τέλειο αποτέλεσμα. Μην νομίζεις μάλιστα πως θα ξοδέψεις πάρα πολλά αφού οι τιμές τους ξεκινούν από 15 ευρώ.

Μίνι ραπτομηχανή

Μια ραπτομηχανή μινιατούρα, δυο-τρία καρούλια με κλωστές και ορισμένες στοιχειώδεις δεξιότητες μπορούν να σε σώσουν σε μια δύσκολη στιγμή. Μπορείς να επισκευάσεις στο φτερό μικρά σκισίματα και τρυπες στα ρούχα σου με μια τέτοια ραπτομηχανή η οποία χωράει στην παλάμη του χεριού σου.

Βούρτσα για λεκέδες

Αν έχεις μείνει αποσβολωμένος να κοιτάς το λεκέ που έσταξε πάνω στο πουκάμισό σου στην προσπάθεια να τραβήξεις την πολυπόθητη πετσούλα από το αρνί που ακόμα γυρνάει στη σούβλα, σταμάτα να κοιτάς σαν χάνος και δράσε γρήγορα. Αν έχεις διαθέσιμο ένα ειδικό διάλυμα για δύσκολους λεκκέδες, ρίξε άμεσα λίγο πάνω στο λεκέ και χρησιμοποίησε αυτή την ειδική βούρτσα μαζί με χλιαρό νερό, ώστε να αποτρέψεις στο λεκέ να κατακάτσει, αφού αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα βγει πολύ δύσκολα ή ακόμα και καθόλου. Με μερικές γρήγορες κινήσεις και τη βούρτσα αυτή μπορεί να σώσεις το ρούχο σου με κόστος μικρότερο των 10 ευρώ. Εκτός αν σκοπεύεις να φοράς ένα τέτοιο μπλουζάκι, η βούρτσα θα σου χρειαστεί

via GIPHY

Share This

Leave a Comment