Πως επηρεάζει κάθε τύπος αλκοόλ τη σεξουαλική σου ζωή

Πως επηρεάζει κάθε τύπος αλκοόλ τη σεξουαλική σου ζωή

Είναι αποδεδειγμένο τόσο εμπειρικά όσο και επιστημονικά πως το αλκοόλ σε λογικές τουλάχιστον δόσεις, αυξάνει την ερωτική επιθυμία. Σίγουρα επίσης έχεις ακούσει πως ανάλογα με τον τύπο αλκοόλ που καταναλώνεις, η λίμπιντο αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά σου επηρεάζεται με διαφορετικό κάθε φορά τρόπο.

Το ουίσκι ανάβει τα αίματα και σε κάνει ζωηρότερο στο φλερτ, το τζιν σε κάνει επιρρεπή στην απιστία, ενώ η τεκίλα προκαλεί μπλακ άουτ και το επόμενο πρωινό σε βρίσκει να ξυπνάς δίπλα σε κάποια άσχημη άγνωστη γυναίκα; Το τελευταίο σίγουρα κάτι σου θυμίζει, σωστά;

Αν και όλη αυτή η παραφιλολογία διατηρεί δόσεις αλήθειας, η πραγματικότητα είναι πως αυτό συμβαίνει όχι λόγω της χημικής σύστασης που έχουν οι διαφορετικοί τύποι ποτών, αλλά κυρίως εξαιτίας της περιεκτικότητας σε αλκοόλ που διαθέτει ο καθένας, πόσο όγκο καταναλώνεις κάθε φορά, αλλά και την ταχύτητα με την οποία κατεβάζεις το ένα ποτό μετά το άλλο. Ένα τυπικό ποτήρι ποτό εμπεριέχει κατά μέσο όρο δεκατέσσερα γραμμάρια καθαρού αλκοόλ και στις περισσότερες περιπτώσεις ένα με δυο ποτηράκια αρκούν για να ενεργοποιήσουν την ισχυροποίηση της λίμπιντο, χωρίς ταυτόχρονα να σε καθιστούν αδύναμο να αποδόσεις σεξουαλικά. Δεν προκαλούν δηλαδή προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας ή γενικά δεν σε χαλαρώνουν σε βαθμό που να μην είσαι σε θέση να εκπληρώσεις τα ερωτικά σου καθήκοντα.

Σε τελική ανάλυση αυτό που καθορίζει τη διαφορετική φήμη κάθε ποτού, είναι ένα μείγμα από παράγοντες. Παρακάτω θα διαβάσεις πως τέσσερις από τους δημοφιλέστερους τύπους αλκοόλ, μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική σου ζωή.

via GIPHY

Μπύρα

Πιθανότατα έχεις ήδη διαπιστώσει πως η μπύρα γενικά σε κάνει μάλλον αργό και αδέξιο, κάτι που δεν είναι σίγουρα η ιδανικότερη επίδραση για την ερωτική σου απόδοση. Ειδικά αν έχεις κατεβάσει μισό καφάσι μαζί με μια ολόκληρη πίτσα παρακολουθώντας μπάλα, ξαπλωμένος στον καναπέ σου. Μελέτες όμως αποδεικνύουν πως η μπύρα έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις σεξουαλικές σου επιδόσεις, αρκεί να καταναλώσεις τον κατάλληλο και ενδεδειγμένο όγκο. Πιθανότατα δεν θα σου αρέσει αλλά οι μελέτες καταδεικνύουν πως η ιδανική ποσότητα είναι μόλις δυο μπύρες.

Το γεγονός πως η μπύρα εμπεριέχει μικρή σχετικά ποσότητα αλκοόλ, οδηγεί τους περισσότερους να πίνουν πολύ περισσότερη ποσότητα από την ενδεδειγμένη, κάτι που προκαλεί φουσκώματα, υπνηλία και τελικά και μέθη, η οποία επιβαρύνει τις πιθανότητες να αποδώσουν σεξουαλικά. Συνεπώς αφήστε τις πολλές μπύρες για τις βραδιές Champions League με τους κολλητούς και πιείτε με μέτρο αν έχετε στο νου σας κάποιον σεξουαλικό μαραθώνιο στη συνέχεια.

via GIPHY

Κρασί

Το κρασί και το σεξ παραδοσιακά βαδίζουν χέρι-χέρι και αυτό συμβαίνει για περισσότερους από έναν λόγους, αρκεί φυσικά να μην κατεβάσει κανείς ένα ολόκληρο μπουκάλι. Δεκάδες επιστημονικές έρευνες έχουν καταδείξει πως οι γυναίκες που έπιναν κόκκινο κρασί σε λογικές ποσότητες, βρίσκονταν σε πολύ πιο διεγερμένη ερωτική κατάσταση σε σχέση με όσες δεν είχαν πιει καθόλου στη δεδομένη περίσταση. Επιπρόσθετα βρέθηκε πως οι γυναίκες διεγείρονται από αρώματα κερασιού, ξύλου, γήινα και άλλα αντίστοιχα με αυτά που αναδύονται από το κόκκινο κρασί. Συνεπώς σέρβιρε άφοβα κόκκινο κρασί στο ραντεβού σου και πιες κι εσύ με τη σειρά σου, αρκεί να το κάνεις με μέτρο.

via GIPHY

Σαμπάνια

Το ανθρακικό στην σαμπάνια βοηθά τους περισσότερους ανθρώπους να σταματάνε στα τρία περίπου ποτήρια του ακριβού ποτού, αισθανόμενοι ήδη μετά από αυτό τις φυσαλλίδες να πλημμυρίζουν με μια γλυκιά μέθη το μυαλό τους και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό για τα επίπεδα της ερωτική τους επιθυμίας. Αυτή η ποσότητα είναι η ιδανική για να φέρει άνδρες και γυναίκες στο απώγειο της ερωτικής επιθυμίας, ώστε να εγγυηθεί έντονες σεξουαλικές στιγμές. Επιπρόσθετα τα αρώματα της βανίλιας, λεβάντας, καραμέλας και πορτοκαλιού τα οποία σε γενικές γραμμές βρίσκονται στην σαμπάνια, έχει αποδειχθεί πως ενισχύουν την ανδρική λίμπιντο.

via GIPHY

Ουίσκι

Το ουίσκι είναι παραδοσιακά το πλέον δημοφιλές ανδρικό ποτό, όμως στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να σε βοηθήσει ιδιαίτερα αν ο στόχος σου είναι να σκοράρεις… Κι αυτό γιατί τόσο το ουίσκι όσο και όλα τα υπόλοιπα σκουρόχρωμα ποτά, εμπεριέχουν υποπροϊόντα της ζύμωσης και της απόσταξης, τα οποία αποτελούν το κύριο συστατικό  που προκαλεί τα επώδυνα hangovers, τα οποία σίγουρα δεν πρόκειται να κάνουν το ενδεχόμενο του πρωινού σεξ με το ερωτικό σου θήραμα, κάτι ιδιαίτερα πιθανό. Μάλλον είναι καλύτερο να αφήσει και το ουίσκι στα βράδια που περνάς με την αντροπαρέα, αφού δεν φαίνεται να αποτελεί την καλύτερη ιδέα για τη λίμπιντο.

Πέραν από την ψυχολογία όμως, το αλκοόλ επιπρόσθετα φαίνεται να διαθέτει την ισχύ της υποβολής, κάτι που αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο γιατί όταν πίνουμε έχουμε ανεβασμένη λίμπιντο, ή γινόμαστε περισσότερο ευέξαπτοι, ευαίσθητοι ή συναισθηματικοί. Μπορεί απλά πίνοντας κάτι μη αλκοολούχο μέσω της αυθυποβολής να ενισχύσουμε υποσυνείδητα την ένταση των συναισθημάτων του και να συμπεριφερθούμε σαν να είχαμε όντως καταναλώσει αλκοόλ.

Συμπερασματικά, αυτό που μετράει περισσότερο είναι να πίνετε με μέτρο κυρίως αν σκοπεύετε να συνεχίσετε τη βραδιά με ερωτοτροπίες. Το αλκοόλ διαλύει τις αναστολές, αυξάνει τη λίμπιντο και μπορεί να βοηθήσει σε απολαυστικότερες σεξουαλικές στιγμές, αρκεί να μην το παρακάνετε.

Στην υγειά σας!

via GIPHY

Share This

Leave a Comment