Γιατί δεν πρέπει να τη ρωτήσεις ποτέ αν έφτασε σε οργασμό

Γιατί δεν πρέπει να τη ρωτήσεις ποτέ αν έφτασε σε οργασμό

Για τους άνδρες το σεξ έχει κατά κύριο λόγο (αν όχι κατά αποκλειστικό) να κάνει με το μεγάλο φινάλε. Τον οργασμό που έρχεται με την εκσπερμάτιση. Αν εξακολουθείς να νομίζεις όμως, πως οι γυναίκες σκέφτονται με τον ίδιο κι απαράλλαχτο τρόπο, τότε κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος.

Η αδιάψευστη αλήθεια είναι πως μονάχα ένα ποσοστό της τάξης του 60% των γυναικών καταφέρνουν να φτάσουν σε οργασμό, αποκλειστικά και μόνο μέσω της συνουσίας και αυτό επιβεβαιώνεται από μια μεγάλη σειρά επιστημονικών μελετών με το ποσοστό να έχει μεν αποκλίσεις, αλλά να υπογραμμίζει ανάγλυφα πως ένα σημαντικό κομμάτι των γυναικών ανά τον κόσμο δεν φτάνει στην κορύφωση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Αντίθετα με τους άνδρες, οι γυναίκες έχουν την τάση να αξιολογούν τη σεξουαλική επαφή ως απολαυστικότερη, ως κάτι που τους προσφέρει ηδονή, με βάση την ισχύ του δεσμού που αισθάνονται για τον παρτενέρ τους και σίγουρα λιγότερο με βάση το πόσο δυνατός είναι ο οργασμός που ίσως βιώσουν κατά τη σεξουαλική επαφή.

Με βάση τα παραπάνω γίνεται προφανές γιατί κανένας άνδρας δεν πρέπει να ρωτάει την παρτενέρ του, αν αυτή κατάφερε να φτάσει σε οργασμό. Ορισμένοι άνδρες ίσως θεωρούν πως ρωτώντας δείχνουν ενδιαφέρον και είναι “καλά παιδιά” πιστεύοντας πως αφού ο οργασμός είναι μια κορυφαία συναισθηματική εμπειρία, πρέπει να εξασφαλίσουν πως θα την βιώσει και η ερωτική τους σύντροφος. Με το να το ρωτάς όμως δεν πετυχαίνεις τίποτα περισσότερο, το αντίθετο μάλιστα.

Στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη ερώτηση μετακινεί το επίκεντρο της συνολικής ερωτικής εμπειρίας από την ηδονή και την απόλαυση της σεξουαλικής πράξης σε μια στιγμή αποφασιστικής σημασίας. Κι αυτό γιατί στην ουσία ρωτάς αν η συνολική εμπειρία που βίωσε η παρτενέρ σου, ήταν μια επιτυχία ή μια αποτυχία.

Στην περίπτωση που η παρτενέρ σου δεν κατάφερε να φτάσει σε οργασμό (κάτι που συμβαίνει σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, σίγουρα όχι σπάνια) τότε ουσιαστικά το μόνο που επιτυγχάνεις είναι να υποβιβάσεις τη μεταξύ σας σύνδεση, την έξαψη της στιγμής και ότι μοιραστήκατε κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής.

Αν συνεχίσεις να δίνεις έμφαση αποκλειστικά και μόνο στον οργασμό της παρτενέρ σου, είναι εξαιρετικά πιθανό να την οδηγήσεις να προσποιηθεί, ώστε να μην πληγώσει τα αισθήματά σου. Το 75% των γυναικών άλλωστε έχουν παραδεχτεί, σύμφωνα με τις έρευνες, πως έχουν προσποιηθεί τον οργασμό για μια τουλάχιστον φορά κατά τη διάρκεια της ερωτικής τους ζωής, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό από αυτές υποστήριξε πως το κίνητρό της για να το κάνει ήταν αυτός ακριβώς ο λόγος.

Κι αυτό γιατί ο γυναικείος οργασμός εκλαμβάνεται ως ένδειξη απολαυστικού και ικανοποιητικού σεξ για τον άνδρα παρτενέρ και τον γεμίζει με το αίσθημα της επιβεβαίωσης πως έκανε… καλά τη δουλειά του. Έτσι αρκετές γυναίκες μπορεί να αισθανθούν στρες και πίεση για να φτάσουν σε οργασμό, ακριβώς επειδή νοιώθουν πως ο παρτενέρ τους το αναζητά ως αυτοσκοπό.

Αντί λοιπόν να ανησυχείς για το μεγάλο φινάλε και να επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στον οργασμό, μετακίνησε την προσοχή σου στον μεταξύ σας δεσμό και τις επιθυμίες της παρτενέρ σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης. Δώσε έμφαση στα πάντα, από τις κινήσεις, το ρυθμό και τον αισθησιασμό μέχρι τις ερωτογενείς ζώνες, πως μπορείς να ενισχύσεις στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη διέγερσή της και να δημιουργήσεις οικειότητα και σύνδεση.

Ένα tip είναι να δώσει έξτρα προσοχή στην κλειτορίδα της, μιας και κάθε γυναίκα λαχταρά τη διέγερση της συγκεκριμένης περιοχής, για ένα τουλάχιστον διάστημα κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Μην ξεχνάς να επενδύεις χρόνο στα προκαταρκτικά, γιατί βοηθούν να αναπτυχθεί ερωτική ένταση και μομέντουμ και μπορεί να απογειώσουν τα επίπεδα διέγερσης, κάνοντας το κυρίως πιάτο της διείσδυσης ακόμα απολαυστικότερο.

Μην φοβάσαι να ρωτάς την παρτενέρ σου μετά το σεξ για άλλα πράγματα και όχι για τον οργασμό. Τι τις άρεσε περισσότερο, τι την διέγειρε πιο πολύ. Κρατώντας την επικοινωνία ανοιχτή θα καταφέρετε να κρατήσετε την σεξουαλική σας ζωή ζωντανή και συναρπαστική, ενώ σταδιακά θα κάνετε τη συνολική εμπειρία απολαυστικότερη και για τους δυο σας.

Share This
1 Comment
    • Kostas
    • March 29, 2016
    • Reply

    Βασικά τα πράγματα είναι απλά. Αν τη ρωτάς, κάποια στιγμή θα το ακούσεις το ψέμα σου. Οπότε καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς…

Leave a Comment